Quantcast
Goldman Sachs: Το ευρώ ανταγωνιστικότερο από το δολάριο ως το 2018 - enikonomia.gr
share

Goldman Sachs: Το ευρώ ανταγωνιστικότερο από το δολάριο ως το 2018

δημοσιεύτηκε:

Σε επίπεδα ισοτιμίας στα 0,90 λεπτά με το αμερικανικό δολάριο μπορεί να υποχωρήσει το ευρώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με μελέτη των αναλυτών της Goldman Sachs που είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Stockwatch, ο διεθνής οίκος προέβη σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για πολλές συναλλαγματικές ισοτιμίες αντανακλώντας την εκτίμησή της για παρατεταμένη περίοδο ενίσχυσης του δολαρίου, καθώς η αμερικανική οικονομίας εξακολουθεί να δείχνει σημάδια ισχυρής ανάπτυξης ενόψει της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Οι αναλυτές Robin Brooks, Fiona Lake και Michael Cahill εξηγούν πως παρότι η ευρωζώνη εξήλθε από την βαθιά κρίση χρέους κάπου στα μέσα του 2012, συνεχίζει ακόμα και τώρα να μάχεται με τα προβλήματα από την αναιμική ανάπτυξης και την αδύναμη ανταγωνιστικότητα. Ως εκ τούτου, το ευρώ αναμένεται να συνεχίσει να υποχωρεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος, εξηγούν ι ίδιοι αναλυτές.

Παράλληλα, ο οίκος υποβάθμισε τις εκτιμήσεις και για την ισοτιμία ευρώ/λίρας στις 0,73 λίρες έως το τέλος του 2015 έναντι αρχικής εκτίμησης για 0,75 λίρες, ενώ διατήρησε τις προβλέψεις για το 2016 και 2017 αμετάβλητες στις 0,7 λίρες και 0,65 λίρες, αντίστοιχα.

Στις υπόλοιπες ισοτιμίες, η Goldman προβλέπει αποδυνάμωση του δολαρίου Αυστραλίας στα 75 σεντς από 79 σεντς το 2015 λόγω υποχώρησης στις τιμές των εμπορευμάτων.

Σημειώνεται ότι σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,16% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,1823 δολάρια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.