Quantcast
Google: Έρχεται το πρώτο Cloud region στην Ελλάδα-Ποια είναι τα οφέλη για τους πολίτες - enikonomia.gr
share

Google: Έρχεται το πρώτο Cloud region στην Ελλάδα-Ποια είναι τα οφέλη για τους πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται από τη Google το πρώτο Cloud region στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, στην οποία παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για το  σχέδιο δημιουργίας του πρώτου Google Cloud region στη χώρα, το οποίο θα διευκολύνει τους πελάτες να εξυπηρετούν τους χρήστες τους ταχύτερα, πιο αξιόπιστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επίσης το  Google Cloud region  θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες cloud στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου οι οργανισμοί να εξασφαλίζουν ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες πιο αξιόπιστα και σε υψηλότερες ταχύτητες. Το cloud προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών του δημοσίου τομέα, πρόσβαση σε κρίσιμες τεχνολογίες, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, οι κβαντικοί υπολογισμοί, τα υπολογιστικά εργαλεία big data και τα δίκτυα 5G, σε μια εποχή που όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από κάθε άλλη φορά. Με τη βοήθεια τόσο των τεχνολογιών αυτών, όσο και των εκπαιδευτικών πόρων του Google Cloud, η Ελλάδα θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα καταρτισμένων ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι σε θέση να καλύψουν τις αυξανόμενες τεχνικές ανάγκες της χώρας

Επιταχύνοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Επιπλέον, η Google έχει ήδη ξεκινήσει τη διεύρυνση της συνεργασίας της με την Deloitte, ώστε να συμπεριλάβει τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας αφιερωμένου στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στόχος είναι η συνεργασία για την ανάπτυξη λύσεων που βασίζονται στο cloud και στη μηχανική εκμάθηση που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να επιταχύνουν την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης και της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.

Στην Google, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση «γνωρίζουμε ότι οι κοινωνικοί επιχειρηματίες επιτελούν σπουδαίο έργο για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, το Google.org, που είναι ο φιλανθρωπικός βραχίονας της Google, προσφέρει στον οργανισμό INCO και στο Impact Hub χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες, οι οποίες επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις και στον οικοτουρισμό στην Ελλάδα».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.