Quantcast
Guardian: Ελληνικά νησιά υποψήφια για το Νόμπελ ειρήνης - enikonomia.gr
share

Guardian: Ελληνικά νησιά υποψήφια για το Νόμπελ ειρήνης

δημοσιεύτηκε:

«Ελληνικά νησιά αναμένονται να είναι υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης τις επόμενες ημέρες με την πλήρη υποστήριξη του υπουργού της χώρας για τη μετανάστευση, Γιάννη Μουζάλα» είναι  ο τίτλος του δημοσιεύματος της Guardian.

Η προθεσμία για τις υποψηφιότητες είναι η 1η Φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα η χώρα μας έχει «κερδίσει» 280.000 υπογραφές.

Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Περισσότεροι από 900.000 πρόσφυγες προσήλθαν σε χώρες της Ευρώπης το 2015. Πολλοί νησιώτες του Αιγαίου έσπευσαν, αφήνοντας τις δουλειές τους, να σώσουν τους πρόσφυγες που ταξίδευαν με βάρκα υπό άθλιες συνθήκες. Εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και οι μαθητές απομακρυσμένων ελληνικών νησιών προσέφεραν τροφή, στέγη, ρούχα στους πρόσφυγες που ξέφυγαν από τον πόλεμο  της  χώρας τους. Οι επιστήμονες των  πανεπιστημίων  της Οξφόρδης, του Πρίνστον, του Χάρβαρντ, Κόρνελλ και της Κοπεγχάγης αναφέρουν ότι  πρέπει να  τιμηθούν για την διάσωση των προσφύγων του 2015 κυρίως οι νησιώτες της Λέσβου, Κω, Χίο, Σάμου, Ρόδου και Λέρου».

Στο άρθρο τονίζεται με έμφαση πως: «Ο ελληνικός λαός παρόλο την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, έσπευσε να βοηθήσει υποδέχοντας στο σπίτι του εγκαταλελειμμένους και βαθιά τραυματισμένους πρόσφυγες. Ακόμη και τα εθελοντικά δίκτυα για τα ελληνικά νησιά πρόσφεραν καταλύματα, ιατρική περίθαλψη, τρόφιμα, στεγνά ρούχα  στους πρόσφυγες το 2015».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.