Quantcast
Guardian: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τελεσίγραφο από την ΕΕ και το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Guardian: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τελεσίγραφο από την ΕΕ και το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τελεσίγραφο από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», γράφει ο Guardian σημειώνοντας ότι «οι τελευταίες πινελιές “μπήκαν” το βράδυ της Δευτέρας, στην έκτακτη μίνι Σύνοδος Κορυφής».

«Οι πιστωτές έχουν συντάξει ένα κείμενο – τελεσίγραφο προς την Αθήνα» συνεχίζει το άρθρο του Guardian.

Eπίσης στο άρθρο επισημαίνεται πως τελειώνουν τα χρήματα στην Ελλάδα καθώς την Παρασκευή πρέπει να αποπληρωθούν 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ ενώ οι υποχρεώσεις της χώρας μέσα στον ιούνιο ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ ενώ από την άλλη μεριά η Μέρκελ φοβάται πως η κρίση μπορεί να επισκιάσει τη Σύνοδο Κορυφής των G7 στη Βαυαρία.

«Και οι Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκτιμούν ότι αυτό το παιχνίδι, το οποίο έχει φτάσει στα άκρα, δεν θα τελειώσει καλά. Ο ριζοσπαστικός Έλληνες Πρωθυπουργός και το κόμμα του έχουν υποτιμήσει την ενότητα της Ευρωζώνης. Αυτό ή θα προκαλέσει χρεοκοπία ή την κατάρρευση», τονίζει ευρωπαϊκός αξιωματούχος στον Guardian.

«Είναι στο χέρι των Ελλήνων να παρουσιάσουν ένα πειστικό πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο θα συζητήσουν οι θεσμοί. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις που συζητούνται» τονίζει δεύτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.