Quantcast
Gurria (OECD): Ζητάω από το 2014 από τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια - enikonomia.gr
share

Gurria (OECD): Ζητάω από το 2014 από τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, δήλωσε πως οι κεντρικές τράπεζες “ξεμένουν” από πυρομαχικά, και ότι οι ενδείξεις από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, είναι αποθαρρυντικές.

“Έχω ζητήσει από την Fed να αυξήσει τα επιτόκια εδώ και πολύ καιρό, από το περασμένο έτος. Είμαστε εδώ και καιρό στην ομαλοποίηση”, τόνισε ο Gurria σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Δήλωσε πως η ανάκαμψη θα έλθει μαζί με την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη και την ευελιξία στην αγορά εργασίας και την προϊοντική αγορά.

Η Federal Reserve άφησε να εννοηθεί το Νοέμβριο ότι εξετάζει την αύξηση των επιτοκίων αυτό τον μήνα, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα.

Ο Gurria δήλωσε πως υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία. Το παγκόσμιο εμπόριο έχει αυξηθεί στο 2%, ενώ η οικονομική ανάπτυξη διαμορφώνεται στο 2,2%. Μόνο πέντε φορές στο παρελθόν, το εμπόριο ήταν τόσο χαμηλό, και όλες κατέληξαν σε ύφεση, τόνισε.

Το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο, δήλωσε ο Gurria αναφερόμενος στην παγκόσμια ανάπτυξη. “Θα πρέπει να δοκιμάσουμε τα πάντα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.