Quantcast
Η ΕΕ αναλαμβάνει δράση για να βοηθήσει 12 εκατομμύρια μακροχρόνια άνεργους - enikonomia.gr
share

Η ΕΕ αναλαμβάνει δράση για να βοηθήσει 12 εκατομμύρια μακροχρόνια άνεργους

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα νέα οδηγία στα κράτη μέλη για την καλύτερη βοήθεια των μακροχρόνια άνεργων να επιστρέψουν στην εργασία τους. Μετά την επανεκκίνηση της πρωτοβουλίας για την απασχόληση τον Μάιο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομικής και κοινωνικής ατζέντας της Επιτροπής Γιούνκερ επιδιώκει να ενισχύσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη.



 

Η πρόταση της Επιτροπής

Η πρόταση για σύσταση του Συμβουλίου προβλέπει ότι όλα τα άτομα που αναζητούν εργασία και έχουν μείνει εκτός εργασίας για περισσότερο από 12 μήνες, λαμβάνουν ατομική αξιολόγηση μαζί με μια σύμβαση ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας, προσφέροντάς τους ένα συγκεκριμένο και εξατομικευμένο σχέδιο επιστροφής, πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών ανεργίας.

Η πρόταση της Επιτροπής εξετάζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους μακροχρόνια ανέργους για να τους βοηθήσει να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυσή τους. Θα βασίζεται στις βέλτιστες πρακτικές που συγκεντρώθηκαν από τα κράτη μέλη. Η πρόταση της Επιτροπής θα υποβληθεί στο Συμβούλιο για συζήτηση και έγκριση. Η εφαρμογή των μέτρων που περιγράφονται στη σύσταση θα αρχίσει μόλις τα κράτη μέλη καταλήξουν σε συμφωνία.

 

 

Διαβάστε την πρόταση της Επιτροπής εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.