Quantcast
Η ΕΕ ευθύνεται για την διπλωματική καταστροφή - enikonomia.gr
share

Η ΕΕ ευθύνεται για την διπλωματική καταστροφή

δημοσιεύτηκε:

Με το ερώτημα ποιος ευθύνεται για την διπλωματική καταστροφή των Ελλήνων η Die Zeit προχωρά σε μια καταγραφή του τι έγινε στο χθεσινό Eurogroup ρίχνοντας ευθύνες στην ΕΕ και όχι στην Ελλάδα και ζητά να διερευνηθεί: Γιατί ο σχεδιασμός του Μοσκοβισί αποσύρθηκε; Ποιος πίεσε να γίνει αυτό;

«Δεν έχω πλήρη εικόνα των γεγονότων της συνεδρίασης της ομάδας του ευρώ» σημειώνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος υπογραμμίζοντας όμως ότι τα κομμάτια του παζλ δίνουν την εικόνα κατάφωρης διπλωματική αποτυχίας «και αν δεν κάνω λάθος, από την πλευρά της ΕΕ» σημειώνει με νόημα.

Περιγράφοντας την διαδικασία και την προσπάθεια με το κείμενο Μοσκοβισί να βρεθεί κοινός  τόπος με την Ελλάδα ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι η αποχώρηση των Ελλήνων από την αίθουσα όταν τους παρουσιάστηκε διαφορετικό κείμενο ήταν διακολογημένη.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι εξακολουθεί ο καυγάς να είναι μόνο για το κείμενο. Οι όροι όμως που περιλαμβάνονται είναι ζωτικής σημασίας, διότι η ΕΕ έχει τώρα πει κατηγορηματικά ότι το πρόγραμμα πρέπει να επεκταθεί, και η Ελλάδα έχει αρνηθεί.

Όσο ο όρος πρόγραμμα χρησιμοποιείται, το πράγμα είναι δυαδικά κωδικοποιημένο: ένας κερδίζει και ο άλλος χάνει, σημειώνει στην συνέχεια το δημοσίευμα. Η ΕΕ δεν πρέπει να οδηγήσει την Ελλάδα σε loss of face γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ερασιτεχνική ενέργεια που θέτει το μέλλον της νομισματικής ένωσης σε κίνδυνο. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.