Quantcast
«Η ΕΕ υποστηρίζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» - enikonomia.gr
share

«Η ΕΕ υποστηρίζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων»

δημοσιεύτηκε:

Διερευνιτικές επαφές με την υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Structural Reform Support Service), Μάαρτεν Φερβέι, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, με στόχο την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

“Σκοπός των συνομιλιών αυτών είναι να επιτευχθεί μια ταχεία συμφωνία μετά το σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης” ,αναφέρει ο κ. Καρβούνης και τονίζει ότι “η Επιτροπή συνεχίζει να υποστηρίζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση στην υλοποίηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της”.

Υπενθυμίζει δε, ότι “η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Ιούλιο για να παρέχει ειδική τεχνική βοήθεια σε όλα τα Κράτη Μέλη, κατόπιν αιτήματος, προκειμένου να εφαρμόσουν σημαντικές διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούν την ανάπτυξη”.

Ο κ. Καρβούνης επισημαίνει επίσης την “καίρια συμβολή της έγκαιρης και αποτελεσματικής εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εδραίωση αποτελεσματικών συστημάτων κοινωνικής προστασίας και την κατοχύρωση ενός σύγχρονου κράτους προς όφελος του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας”.

Καταλήγοντας τονίζει ότι “η υπηρεσία αυτή θα συνδράμει επίσης τα κράτη-μέλη στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση και χρήση των κονδυλιών της ΕΕ., ένας τομέας όπου στο παρελθόν, η τεχνική βοήθεια προς τα κράτη-μέλη είχε θετικά αποτελέσματα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.