Quantcast
Η Ελλάδα «έπεσε» 19 θέσεις στην παγκόσμια λίστα κατά της διαφθοράς - enikonomia.gr
share

Η Ελλάδα «έπεσε» 19 θέσεις στην παγκόσμια λίστα κατά της διαφθοράς

δημοσιεύτηκε:


Καλά κρατεί η διαφθορά στον δημόσιο τομέα στη χώρα μας καθώς σύμφωνα με την Έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2014 η Ελλάδα βρίσκεται  στην τελευταία θέση της λίστας των κρατών της Ε.Ε. και της Δυτικής Ευρώπης  στο μέτωπο της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

 

Κάτω από τη «βάση»
Συγκεκριμένα η Ελλάδα  βαθμολογείται με 43 στα 100 και μοιράζεται την τελευταία θέση της λίστας των κρατών της Ε.Ε. και της Δυτικής Ευρώπης με την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Σε παγκόσμια κλίμακα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση ανάμεσα στις 175 χώρες που αξιολογούνται από τη Διεθνή Διαφάνεια. Να υπενθυμίσουμε πως το 2012 η Ελλάδα βρισκόταν στην 36η θέση και πέρυσι στη 40η θέση.

Η διαφθορά επιδεινώνεται προειδοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια, ζητώντας από τα μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα να καταβάλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στην ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην κατάταξη που δημοσίευσε η μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρει ότι το Σουδάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία θεωρούνται οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, ενώ η Δανία, η Νέα Ζηλανδία και η Φινλανδία θεωρούνται οι πιο αδιάφθορες. 

 

Η Ελλάδα μαζί με τη Σουαζιλάνδη

Η έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2014 ταξινομεί 175 χώρες σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, αρχίζοντας από την πιο διεφθαρμένη και καταλήγοντας στην πιο αδιάφθορη. Η Ελλάδα είναι στην 69 θέση (43 μονάδες), μαζί με τη Βραζιλία, τη Bουλγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Σενεγάλη και τη Σουαζιλάνδη.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.