Quantcast
«Η Ελλάδα στα πρόθυρα GRIMBO και όχι GREXIT» - enikonomia.gr
share

«Η Ελλάδα στα πρόθυρα GRIMBO και όχι GREXIT»

δημοσιεύτηκε:

Ο Ebrahim Rahbari, οικονομολόγος της Citigroup, τον Φεβρουάριο του 2012, επινόησε τον όρο «Grexit» για να περιγράψει τον κίνδυνο η Ελλάδα να βγει από το ευρώ.

Εκείνη την εποχή, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του οικονομολόγοι της Citigroup είχαν θέσει την πιθανότητα κατά 50 τοις εκατό μέσα στους επόμενους 18 μήνες, η οποία αργότερα αυξήθηκε σε 90 τοις εκατό, να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα του την Πέμπτη.

Είναι βέβαια 2015 και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στη ζώνη του ευρώ διαπιστώνει το δημοσίευμα που τονίζει ωστόσο ότι το Grexit μπορεί να είναι όρος που έρχεται από το παρελθόν, Ελλάδα και δανειστές συνεχίζουν τις συζητήσεις και τα ταμεία αδειάζουν.

Ενώ ένα Grexit δεν είναι αδιανόητο σήμερα, η Citigroup περιγράφει την επικείμενη κατάσταση ως αυτό που αποκαλούν «Grimbo» (σ.σ. σύντμιση των λέξεων GReece & liMBO) με την οποία αναφέρονται  «στα γκρίζα σενάρια όπου η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει χρήματα από τους Ευρωπαίους και δεν υπάρχει καμία ανάλυση για ένα σταθερό μέλλον» ανέφερε ο Rhabari στο Bloomberg 

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Citi που περιλαμβάνει το νέο όρο Grimbo 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.