Quantcast
Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου για να καλύψει τις ανάγκες της - enikonomia.gr
share

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου για να καλύψει τις ανάγκες της

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα αξιοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και τον φορέων του δημόσιου τομέα μέσω repos, καθώς προσπαθεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες αυτό το μήνα, αναφέρουν στο Reuters αξιωματούχοι του ΟΔΔΗΧ.

Τουλάχιστον μέρος των αναγκών ρευστότητας του κράτους για το μήνα θα καλυφθούν με repos στα οποία ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι κρατικοί φορείς που διαθέτουν ρευστότητα θα δανείσουν τα χρήματα στον Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους μέσω βραχυπρόθεσμων συμφωνιών επαναγοράς έως και 15 ημερών, ανέφεραν στο Reuters αξιωματούχοι του ΟΔΔΗΧ.

Ωστόσο, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ εκτός εάν η Αθήνα είναι σε θέση να επιστρέψει στους κρατικούς φορείς τα χρήματα που δανείστηκε από αυτούς.

Aξιωματούχοι του ΟΔΔΗΧ προσπαθούν να παρουσιάσουν τα repos ως επωφελή και για τις δύο πλευρές, με το επιχείρημα ότι τα ταμεία παίρνουν καλύτερη απόδοση στα μετρητά τους από αυτή που είναι διαθέσιμη στην διατραπεζική αγορά.

«Δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι μία τακτική που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και είναι μία λύση win-win. Είναι μία πρόταση, δεν εξαναγκάζουμε κανέναν» δήλωσε ένας αξιωματούχος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.