Quantcast
«Η ελληνική γοητεία ξεφούσκωσε στο Βερολίνο» - enikonomia.gr
share

«Η ελληνική γοητεία ξεφούσκωσε στο Βερολίνο»

δημοσιεύτηκε:

Στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC δημοσιεύεται ανταπόκριση από το Βερολίνο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ασοσιέιτεντ Πρες με τίτλο: «Η ελληνική γοητεία ξεφούσκωσε στο Βερολίνο» σημειώνοντας ότι «δέκα μόλις ημέρες μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, οι αναλυτές περιμένουν ότι θα επέλθει συμβιβασμός, ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Όπως επισημαίνεται, «αν και κανείς δεν περίμενε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα έπειθε τον Β. Σόιμπλε να ενδώσει στο κούρεμα του χρέους και στο πρόγραμμα λιτότητας, υπήρχαν λίγα μόνο σημάδια ότι θα υπάρξει πρόοδος σύντομα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι με τον Έλληνα ομόλογό του «συμφώνησαν ότι διαφωνούν» και ότι «ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας δεν ήταν καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Δήλωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. Όμως δεν συμφωνούμε στο τι πρέπει να κάνουμε τώρα, παρά την έντονη και ανοιχτή συζήτηση».

Σύμφωνα με τον Gary Jenkins της LNG Capital, «μια συμβιβαστική λύση εξακολουθεί να είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι «το λεγόμενο Grexit μπορεί να συμβεί από ατύχημα» και «για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη, οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να μετριάσουν τις θέσεις τους».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.