Quantcast
Η ελληνική πλευρά μας είπε ότι ο Δραγασάκης αντικαθιστά τον Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Η ελληνική πλευρά μας είπε ότι ο Δραγασάκης αντικαθιστά τον Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Την ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες και τις συνεννοήσεις πριν το eurogroup «δείχνει» ως την πηγή της πληροφορίας που αποκάλυψε ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών σχετικά με τον κυρίαρχο ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις εφ’ εξής.  

Ο Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στο σημείο συνάντησης των υπουργών της Ευρωομάδας, δήλωσε στους παριστάμενους δημοσιογράφους ότι από εδώ και πέρα οι συζητήσεις με την Τρόικα θα γίνονται με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και όχι με τον τωρινό υπουργό Οικονομίας. Κάπως έτσι άρχισαν να δημιουργούνται σκιές για το ποιος θα είναι ο ρόλος του κ. Δραγασάκη στη διαπραγμάτευση και ποιος του κ. Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει η ιρλανδική εφημερίδα Irish Independent (μάλιστα, έχει επιλέξει για τίτλο του άρθρου «Ο Νούναν υποβιβάζει τον Βαρουφάκη») αμέσως η ελληνική πλευρά διευκρίνισε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται και επέμεινε πως στις συζητήσεις θα προΐσταται ο κ. Βαρουφάκης. Βρέθηκε έκθετος ο Μάικλ Νούναν;

Ο εκπρόσωπός του θέλησε να διευκρινίσει και την ιρλανιδική εκδοχή, σύμφωνα με την οποία η δήλωση του κ. Νούναν στηρίχθηκε στην ενημέρωση που είχε νωρίτερα (της δήλωσης του), όταν δηλαδή η ελληνική πλευρά προσήλθε στις συζητήσεις και μπήκε στο τραπέζι το θέμα της Τρόικας και το ποιος θα είναι αυτός που θα συνομιλεί μαζί της. «Αρχικά, όταν άρχισαν να αναλύουν τα πλάνα τους (σ.σ.: η ελληνική πλευρά), ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την Τρόικα, είπαν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι αυτός που θα ηγείται των συζητήσεων. Αυτό ελέχθη εκείνη τη στιγμή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.