Quantcast
Η Γερμανία απειλεί την Ελλάδα και με έξοδο από το ΝΑΤΟ λόγω Ρωσίας! - enikonomia.gr
share

Η Γερμανία απειλεί την Ελλάδα και με έξοδο από το ΝΑΤΟ λόγω Ρωσίας!

δημοσιεύτηκε:

Νέα πρόκληση από τη Γερμανία σήμερα, η οποία μετά τις απειλές για χρεοκοπία της Ελλάδας (που υπονοεί και έξοδο από το ευρώ), μας απειλεί και με έξοδο από το ΝΑΤΟ. 

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας  Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ελλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ, με την προσέγγισή της προς τη Ρωσία, και ζητά να αποσαφηνίσει τη θέση της, τονίζοντας ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».

Σε συνέντευξή της, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η Φον Ντερ Λάιεν τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και σημειώνει: «Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες», για να καταλήξει: «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.