Quantcast
H Γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για το Grexit - enikonomia.gr
share

H Γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για το Grexit

δημοσιεύτηκε:

Το ΔΝΤ σταμάτησε τις συνομιλίες με την Ελλάδα και η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει συγκεκριμένα σχέδια για Grexit. Ο χρόνος τελειώνει για την Αθήνα καθώς μέχρι τις 18 Ιουνίου, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση αναφέρει η Handelsblatt.

Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας ελληνική χρεοκοπίας αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Υπήρξαν συγκεκριμένες συζητήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πτώχευσης της Αθήνας, δήλωσε στην εφημερίδα «Bild», σήμερα, αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Εξετάζεται capital controls στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα σε κατάσταση πτώχευσης.

Ο επικεφαλής του Ifo Hans-Werner Sinn δήλωσε με θυμό στην Handelsblatt πως «η φυγή κεφαλαίων πρόσφατα απεικονίζεται ως ένα κεντρικό τμήμα της στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης. Επιπλέον, ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί.».

«Η καγκελάριος γνωρίζει τώρα ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός πλέον ώστε να σώσει την Ελλάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου», ανέφερε ανώτερος διπλωμάτης.

Η απειλή χρεοκοπίας είναι πλέον ορατή για την Ελλάδα καθώς διαπραγματεύεται για μήνες με τους διεθνείς δανειστές της για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ληφθούν ώστε να ελευθερωθούν τα 7,2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα.

Ο χρόνος τελειώνει και το πρόγραμμα για την Αθήνα λήγει στα τέλη Ιουνίου.

Η ΕΕ έδωσε την κυβέρνηση της Αθήνα περιθώριο μιας εβδομάδας την Πέμπτη ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε για μεγαλύτερη ταχύτητα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Κάθε μέρα μετράει.».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.