Quantcast
Η κρίση στην Ελλάδα στα σημαντικότερα προβλήματα της Γερμανίας - enikonomia.gr
share

Η κρίση στην Ελλάδα στα σημαντικότερα προβλήματα της Γερμανίας

δημοσιεύτηκε:

Στα σημαντικότερα προβλήματα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η ανάπτυξη στη Γερμανία και την Ευρώπη συγκαταλέγεται η κρίση στην Ελλάδα σύμφωνα με τα τέσσερα μεγαλύτερα Ινστιτούτα οικονομικών ερευνών της Γερμανίας (DIW, Ifo, IWH, RWI).

Σε κοινή μελέτη τους για τις αρχές του 2015 που δημοσιεύεται σήμερα, τα ινστιτούτα βλέπουν ισχυρή ανάπτυξη για τη γερμανική οικονομία, η οποία επωφελείται σημαντικά από την μείωση της τιμής του πετρελαίου και την υποτίμηση του ευρώ, διαπιστώνει η ανάλυση.

Oπως υπογραμμίζουν σοβαρός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη είναι η εξέλιξη της ελληνικής κρίσης: «Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα στις αρχές του έτους προκάλεσε και πάλι αβεβαιότητα για το μέλλον του κοινού νομίσματος», γράφει η έκθεση.

«Τα εκ νέου αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας παρουσιάζουν ένα σημαντικό ρίσκο για την Ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Εάν οι διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής τραβήξουν εις μάκρος, θα μπορούσε να αυξηθεί η εκτιμώμενη από τις αγορές πιθανότητα μίας εξόδου και να μειωθεί η εμπιστοσύνη για την επιβίωση της νομισματικής ένωσης.

Το ποιες συνέπειες θα είχε μία αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δεν μπορεί να υπολογιστεί”.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.