Quantcast
Η Realnews αυτής της Κυριακής - enikonomia.gr
share

Η Realnews αυτής της Κυριακής

δημοσιεύτηκε:

Η Realnews αυτής της Κυριακής

Με τίτλο: “Ωρα μηδέν για κάλπες και οικονομία”κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία φιλοξενεί τις προβλέψεις για το 2015 πέντε καθηγητών Οικονομικών. 

Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις οι διαπρεπείς οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι “η αστάθεια του πολιτικού περιβάλλοντος, οι δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών, το υψηλό δημόσιο χρέος, η έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου και η διαφαινόμενη ύφεση στην Ε.Ε. αποτελούν τα “αγκάθια” για την έξοδο της χώρας από την κρίση”. 

Επίσης, “οι 18 βουλευτές στους οποίους ελπίζει η κυβέρνηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ανοίγουν τα χαρτιά τους στην “R” 24 ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία”.

Η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες, οι οποίες “στέλνουν μήνυμα”, καθώς στενοί συνεργάτες του Γιούνκερ διαμηνύουν: “Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εφημερίδα φιλοξενεί αποκλειστικές δηλώσεις του διευθυντή του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings Ντάγκλας Ρένγουικ, ο οποίος λέει: “Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από τη λιτότητα”. “Κανείς δεν θα μπορεί να αυξήσει τα ελλείμματα, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ούτε από την τρόικα, ούτε βέβαια από τις αγορές”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Εθνική ανάγκη το ήπιο κλίμα!”. Ο Ν. Χατζηνικολάου επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Οι κ.κ Σαμαράς και Τσίπρας δεν πρέπει να ακυρώσουν την προοπτική της εθνικής συνεννόησης με ακραίες, προεκλογικού τύπου, προσωπικές και κομματικές συγκρούσεις, που θα καταστήσουν “απαγορευτική” ή θα δυσχεράνουν τη μελλοντική τους επικοινωνία. Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η ζωή θα τους αναγκάσει σύντομα να συνομιλήσουν…”.

Η τύχη της πατρίδας κρέμεται αύριο στα χέρια των δύο μονομάχων, γράφει οΧρήστος Πασαλάρης στο σημερινό άρθρο του. Αν δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, είτε ως πρωθυπουργοί είτε ως αρχηγοί της αντιπολίτευσης, η πατρίδα θα γλυτώσει από τα νύχια των «προστατών» της, που τη θέλουν διχασμένη, αιωνίως εξαρτημένη από τα δάνειά τους και απειλούμενη από τους γείτονές της. Τον καλύτερο εαυτό τους καλούνται να δείξουν και οι 300 της Βουλής, ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι για να σιγουρέψουν την έδρα τους, αλλά για να προστατεύσουν το έρμο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που πλήττεται βάναυσα από τους ίδιους τους λειτουργούς του. Η αυριανή μέρα είναι η πιο κρίσιμη της νεώτερης ιστορίας μας. 

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Ενωτική πρωτοβουλία από τη Φ. Γεννηματά. Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Βενιζέλο και Παπανδρέου, με στόχο να αποφευχθεί η οριστική ρήξη στο ΠΑΣΟΚ.

– Ψηφοδέλτια Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Τα ονόματα που έχουν “κλειδώσει” και οι εκπλήξεις. Ποιοι απόστρατοι αξιωματικοί “φλερτάρουν” με την πολιτική.

– Νίκος Δένδιας: “Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μην επιτρέψουν να γίνει η Ελλάδα “Βενεζουέλα της Μεσογείου”  “.

– Μανώλης Γλέζος: “Είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του βουλευτές της σημερινής Βουλής οι οποίοι έχουν καριέρα το βουλευτιλίκι”.

– Οι άγνωστοι διάλογοι Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου. Τα μαύρα πακέτα, η “γκόμενα” και ο… αρραβώνας.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:
    “Ισως να είναι κάπως προβληματικό, ότι σε νομοσχέδιο για την Αννοια προσετέθησαν απνευστί κι επιτυχώς περί τις διακόσιες τροπολογίες (!) που αφορούν σε πλήθος δραστηριοτήτων του έθνους, αλλά είναι παρήγορον ότι το τακτικό πλέον διάγγελμα του κ. Πρωθυπουργού δεν ήταν μία από αυτές…”

Στη Reallife, μεταξύ άλλων, μπορείτε να διαβάσετε:

– “Θέλω έναν μεγάλο έρωτα το 2015”. Η Δήμητρα Ματσούκα μιλά στην “R”: “Γάμος και παιδί; Ποτέ μη λες ποτέ!”.

– Νέος εραστής για τη Βίβιαν! Η Νάντια Κοντογεώργη αποκαλύπτει στην “R” τις καυτές εξελίξεις που έρχονται στο “Κάτω Παρτάλι” και δίνει ευχές για τη νέα χρονιά.

– Γιάννης Πλούταρχος: “Τα σενάρια χωρισμού είναι “αρβύλες”  “. “Το ότι είμαστε ευτυχισμένοι για παραπάνω από δύο δεκαετίες με τη Μαρία απαντά από μόνο του στις φήμες”, λέει ο δημοφιλής τραγουδιστής.

– Γκρίζα σύννεφα εμφανίστηκαν στη σχέση τους. Η Ευαγγελία Αραβανή και ο Ηλίας Βρεττός δεν θα κάνουν φέτος μαζί ρεβεγιόν.


 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.