Quantcast
Η Realnews αυτής της Κυριακής - enikonomia.gr
share

Η Realnews αυτής της Κυριακής

δημοσιεύτηκε:

Η Realnews αυτής της Κυριακής

Με τίτλο: “Θέλουν να βάλουν χέρι στις περιουσίες” κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει το απόρρητο e-mail της τρόικας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι δανειστές “απαιτούν να επιβληθεί νέος φόρος με βάση το περιουσιολόγιο”, ενώ στις προτάσεις-σοκ που κάνουν συμπεριλαμβάνονται: Αύξηση όλων των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, ακόμα και στα φάρμακα – μείωση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή στη ρύθμιση – Κατάσχεση των ποσών άνω των 1500 ευρώ από μισθούς και συντάξεις για οφειλές στο Δημόσιο – Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων – Κατάργηση όλων των τμημάτων της σύνταξης που δεν ανταποκρίνονται στις καταβαλλόμενες εισφορές – Επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για την καταβολή των κύριων συντάξεων και κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ο Νίκος Χατζηνικολάου διατυπώνει το ερώτημα αν”για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;” και απευθυνόμενος προς την Κυβέρνηση προσθέτει: “Εσείς δεν φταίτε για τίποτε;”. Ο Ν. Χατζηνικολάου επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Το βασικό λάθος της κυβέρνησης είναι ότι, υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και της στρατηγικής του για την επίσπευση των εθνικών εκλογών, βιάστηκε να μιλήσει για άμεση έξοδο από το μνημόνιο και για απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας, χωρίς να έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και κυρίως χωρίς να έχει σταθμίσει τις πιθανές επιπτώσεις…”

Με την επισήμανση ότι αυτές τις ημέρες Σαμαράς και Τσίπρας έχουν ύψιστες εθνικές ευθύνες για τις αμέσως επόμενες εξελίξεις, το σημερινό άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη υπογραμμίζει τις ανθελληνικές ενέργειες της ξενοκρατίας ,με υπεύθυνες τις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ που θέλουν την Ελλάδα τυλιγμένη ασφυκτικά στα μνημόνιά τους για όσο καιρό η «Τρόϊκα» κρίνει ότι τη συμφέρει. Επείγοντα θέματα είναι καταρχήν η συμφωνία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας το ταχύτερο δυνατό και η από κοινού υπερήφανη στάση απέναντι στους στυγνούς δανειστές. Αν η Ελλάδα χάσει τη μάχη κατά της ξενοκρατίας είναι καταδικασμένη σε θάνατο, χωρίς πλέον την παραμικρή πιθανότητα ανάστασης, καταλήγει το άρθρο. Αν όμως την κερδίσει έχει μπροστά της ένα νέο χρυσόν αιώνα…

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του Euro Working Group: “Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να συμφωνηθούν όλα το 2014”. “Τα προαπαιτούμενα θα μπορούσαν να νομοθετηθούν την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα”.
– Σοφία Βούλτεψη: “Ο Τσίπρας θέλει να αφήσει τη χώρα χωρίς πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς κυβέρνηση την πιο κρίσιμη ώρα”.
– Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη: “Συμφωνία των κομμάτων για εκλογή Προέδρου και κάλπες τον Οκτώβριο”.
– Σοφιά Σακοράφα: “Αλίμονό μας αν έστω σκεφτούμε να “νερώσουμε” το πρόγραμμά μας”.
– Υπόθεση Ρωμανού: Τι λέει το βούλευμα των δικαστών και τι απαντούν οι γονείς του.
– “Βασιλιά” δείχνουν οι τοιχογραφίες της Αμφίπολης. Δυο καθηγητές Αρχαιολογίας μιλούν στην “R” για τα νέα ευρήματα στον λόφο Καστά.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:
“Στο πρώτο μνημόνιο μπήκαμε ικέτες. Απ’ το δεύτερο μνημόνιο βγήκαμε επαίτες. Σε τρίτο μνημόνιο δεν μπαίναμε και μπήκαμε ρουκέτες στο τέταρτο. Κάτι τρέχει εδώ! Κι είναι τα ποδαράκια μας που τρέχουν και δεν σώνουν…

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ: Η Δούκισσα δεν είναι πια μόνη. Η εντυπωσιακή παρουσιάστρια στο πλευρό του Δημήτρη Θεοδωρίδη, γιου της Ελένης Κόκκαλη. Χέρι-χέρι στον “στίβο του έρωτα”.
– “Ο γάμος μου θα γίνει στην Ελλάδα”. Η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, που κάνει καριέρα στη Σουηδία και ο επιχειρηματίας σύντροφός της Τζέικομπ Ρασίν επιθυμούν να παντρευτούν στη χώρα μας.
– Ο Μάρκος σε μεγάλα κέφια. Ο Σεφερλής το ρίχνει έξω. Ο δημοφιλής ηθοποιός ξενυχτάει σε καθημερινή βάση, παρά το τρέξιμό του από το πρωινό του Μega στο θέατρο “Περοκέ”.
– Πόλεμος στην πασαρέλα για ένα φόρεμα. Η Σήλια Κριθαριώτη μιλά στην “R” για την κόντρα της με τους MiRo, εναντίον των οποίων θα κινηθεί νομικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.