Quantcast
Η Realnews σήμερα - enikonomia.gr
share

Η Realnews σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Με τίτλο: «Μαγειρεύουν» νέα εισφορά-σοκ! κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι «το ασφαλιστικό φέρνει “ψαλίδι” στους μισθούς». Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι «εξετάζουν και την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει «σχέδιο για κλιμακωτή εισφορά σε μισθούς πάνω από 1.200 ευρώ μηνιαίως. Μεγαλύτερες προβλέπονται οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν αποδοχές που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ».

Επίσης η εφημερίδα σημειώνει: «Τέλος οι επικουρικές συντάξεις, πιθανές μειώσεις ακόμα και σε κύριες των 700 ευρώ. Πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι περικοπές σε 419.000 ασφαλισμένους που παίρνουν πάνω από δύο συντάξεις».

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: «Να αποφύγουμε μια εθνική τραγωδία…». Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν δεν αντιδράσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι σε κάθε μικρή ή μεγάλη αμφισβήτηση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, η οικονομική κρίση που πλήττει σήμερα την πατρίδα μας μπορεί σύντομα να μεταβληθεί σε εθνική τραγωδία… Δεν επιτρέπεται ούτε χαλάρωση, ούτε εφησυχασμός. Τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί στον ορίζοντα προμηνύουν σφοδρή καταιγίδα…».

Ακόμη…
Ενώ στη Συγγρού τρώγονται για την αρχηγία, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας οραματίζεται «δεκαετία στην εξουσία» ξεπερνώντας και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Που σαν σήμερα, το 1981 γινόταν πρωθυπουργός. Με τον Ανδρέα τους ενώνουν τρία κοινά, γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης στο σημερινό άρθρο του: Α) Το μαθητικό ξεκίνημα από τον ανατρεπτικό μαρξισμό. Β) Η μεταστροφή τους, ως πρωθυπουργών, από την ανταρσία στην υποταγή. Γ) Η δραστική απαλλαγή τους από ενοχλητικούς «καπεταναίους». Ο αρθρογράφος αναρωτιέται αν ο επίλογος του Αλέξη Τσίπρα, (που τώρα δίνει χαριστική βολή στη μεσαία τάξη), θα έχει ομοιότητα με τον επίλογο του Ανδρέα Παπανδρέου, που έφυγε σχεδόν αγνοημένος. Με το παντοδύναμο «Σύστημα» να διατηρεί και τώρα, όπως και τότε τα «κεκτημένα» του… 

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Δημοσκόπηση της MRB για την «R»: Προβάδισμα Ευ. Μεϊμαράκη. Μεγάλη διαφορά Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα σε όσους ψήφισαν Ν.Δ. τον Σεπτέμβριο. Ο Τζιτζικώστας κλείνει την «ψαλίδα» όταν προστίθενται όσοι κατά καιρούς «εγκατέλειψαν» το κόμμα. Δυσαρεστημένη με τον Σαμαρά η «γαλάζια» βάση – Πώς αξιολογούν τη στάση του Καραμανλή.

– Αδωνις Γεωργιάδης στην «R»: «Το τιμόνι της Ν.Δ. ήταν κεντροδεξιό και κεντροδεξιό θα παραμείνει».

– Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλά στην «R»: «Ούτε ως αστείο κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο».

– Ζαν-Λουί Μπορλό, πρώην υπουργός Επικρατείας της Γαλλίας: «Είμαι πεπεισμένος ότι το επενδυτικό “μπουμ” στην Ελλάδα θα συμβεί. Είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων αλλά και της Ευρώπης».

– Σταύρος Θεοδωράκης: «Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης και αυτό δεν αλλάζει στην παρούσα Βουλή».

Και στην «Πράβδα» του Στάθη:
    «1.000.000 παππούδες ψάχνουν το 1.000.000 του κ. Σταθάκη…».

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– Είναι όλα ψέματα, δεν έχουν χωρίσει! Η «έκρηξη» οργής της Φανής Γραμματικόγιαννη. Η Ελληνίδα δημοσιογράφος διαψεύδει στον φιλικό της κύκλο τις φήμες που τη θέλουν να έχει χωρίσει από τον Τούρκο μεγιστάνα Ουνάλ Αϊσάλ.

– Ο άγνωστος έρωτας της Τζόυς Ευείδη. Ο νεαρός ηθοποιός Μανώλης Κλωνάρης έκλεψε την καρδιά της γνωστής πρωταγωνίστριας, με την οποία συνεργάζονται στο θέατρο.

– Και επίσημα ζευγάρι. Η όμορφη ηθοποιός Αλεξάνδρα Ούστα αποφάσισε να μην κρύβει πια τη σχέση της με τον συνάδελφό της, Γιάννη Σαρακατσάνη και πόζαρε στην αγκαλιά του για τον φακό της «R».

– Γιώργος Χωραφάς: «Είμαι 100% Ελληνας!».

– Ετοιμοι για το επόμενο βήμα. Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης είναι 10 μήνες μαζί και οι φίλοι τους λένε πως προχωρούν σοβαρά.

– Σταμάτης Φασουλής: «Αν ήμουν νεότερος, θα… πούλαγα το κορμί μου».

– Η βόλτα ήταν φιλική. Τι λέει στο περιβάλλον της η δημοσιογράφος του Mega Ράνια Τζίμα για τον περίπατό της με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη που άναψε φωτιές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.