Quantcast
Η τρόικα αμφισβητεί το δημοσιονομικό όφελος των μέτρων του Υπ. Εργασίας - enikonomia.gr
share

Η τρόικα αμφισβητεί το δημοσιονομικό όφελος των μέτρων του Υπ. Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Ποσοτικοποίηση των μέτρων που προτείνει το Υπουργείο Εργασίας ζητά στο email της η τροικα καθώς αμφισβητεί το δημοσιονομικό τους αποτέλεσμα. Oι δανειστές ζητούν αναλυτικά στοιχεία για το δημοσιονομικό όφελος των μέτρων και φέρονται να εκφράζουν ενστάσεις για δύο από αυτά που σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας θα είχαν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα ακόμα και εντός του 2015.

Πρόκειται για την εξοικονόμηση 37 εκατ.ευρώ από  τη διασταύρωση των οικογενειακών επιδομάτων που καταβάλλονται στους συνταξιούχους και την εξοικόνομηση άλλων 80 εκατ. ευρώ από τη διασταύρωση των συντάξεων χηρείας.

 

Περί… ορίων ηλικίας

Επίσης ζητούν διευκρινίσεις τόσο για τον τρόπο που θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας στα 62 ώστε να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις όσο και για την αλλαγή του υφισταμενου καθεστώτος χορήγησης του ΕΚΑΣ.Σύμφωνα με το οριστικό  κείμενο που εστάλη από το  το υπουργείου Οικονομικών  στην τρόικα  αυτά τα δύο  μέτρα εμφανίζονται να  έχουν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα εντός του 2015 σύμφωνα με το οριστικό κείμενο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα.

Αντίθετα ,οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και κυρίως οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησησης θα έχουν μακροπρόθεσμα δημοσιονομικά αποτελέσματα.Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το πάγωμα των ονομαστικών συντάξεων για δύο  έτη θα επιφέρει  εξοικονόμηση 0,18% του τρέχοντος κόστους,δηλαδή  50 εκατ. ευρώ το 2016 και 0,50% ή 140 εκατ. ευρώ, το 2017.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.