Quantcast
Handelsblatt: Αγωνιώδης αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Αγωνιώδης αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης

δημοσιεύτηκε:

Δεν σημειώθηκε πρόοδος ούτε καν η δεύτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς επιθυμεί να μεταφερθούν οι συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο. Ο χρόνος εξαντλείται για την αναζήτηση μιας λύσης στην ελληνική κρίση αναφέρει η Handelsblatt.

Στην ουσία, ο συμβιβασμός είναι μια συμφωνία όπου τα δύο διαπραγματευόμενα μέρη συμφωνούν. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένας καλός ή κακός συμβιβασμός. Οι στιγμές είναι κρίσιμες αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Η Αθήνα και οι δανειστές καθιστούν δύσκολη τη συμφωνία τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός προφανώς επιδιώκει οι διαπραγματεύσεις να μεταφερθούν στη Σύνοδο Κορυφής παρά το γεγονός πως τα δύο εξαιρετικά ζητήματα της Συνόδου για το σύνολο της ΕΕ αποτελούν το μεταναστευτικό και την πολιτική ασφάλειας.

Η Ελλάδα ωστόσο απειλεί και πάλι πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν σε επίπεδο αρχηγών κρατών καθώς απορρίπτει τις απαιτήσεις των δανειστών οι οποίοι απαιτούν οι μεταρρυθμίσεις να ψηφιστούν έχουν ψηφιστεί πριν την εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

Οι δανειστές από την άλλη μεριά εκτιμούν πως τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της Αθήνας δεν είναι επαρκή τη στιγμή που η Αθήνα πιέζει για αναδιάρθρωση χρέους…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.