Quantcast
Handelsblatt: Αμείλικτοι οι δανειστές στον εκβιασμό Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Αμείλικτοι οι δανειστές στον εκβιασμό Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έχει χρόνο για αντεγκλήσεις στην επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάσει ήδη ένα «παιχνίδι επίρριψης ευθυνών» – για να παίξει με τη Γερμανία – ένα παιχνίδι ένοχος. «Θα ήμασταν χαζοί να εισέλθουμε σε αυτό το παιχνίδι», είπε ο Σόιμπλε στο Βερολίνο. Στο χέρι της Ελλάδας είναι αν θα σηκώσει ή όχι το βαρύ φορτίο της προσαρμογής.».

Οσον αφορά στην υποτιθέμενη ρήξη μεταξύ Σόιμπλε και Μέρκελ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Έχουμε μια σαφή κοινή θέση».

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως στο παρελθόν ο Σόιμπλε είχε στο παρελθόν αναφέρει τις συνέπειες ενός Grexit τη στιγμή που η Μέρκελ αγωνίζονταν για παραχωρήσεις προς τους Έλληνες.

Η πρόταση που κατέθεσαν ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ στην Ελλάδα δεν είχε τύχη και ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αντιπρόταση με απειλές.

Παράλληλα ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός απείλησε πως μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα σήμαινε την αρχή του τέλους της ευρωζώνης και το κόστος για τους ευρωπαίους φορλογούμενους θα είναι τεράστιο…

Ο Ευρωβουλευτής και επικεφαλής του AFD , Bernd Lücke, ανέφερε στην Handelsblatt πως:« Ο “Έλληνας Πρωθυπουργός δοκιμάζει τη ζώνη του ευρώ με τις ιδέες τρόμου για ένα Grexit ώστε να πιέσει για περαιτέρω παραχωρήσεις. Ωστόσο ένα Grexit δεν θα δημιουργήσει σημαντικές διαταραχές στην Ευρωζώνη καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μειώσει την εξάρτησή τους από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ενώ η ΕΚΤ είναι προετοιμασμένη για πιθανό Grexit».

Ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών Alexander Stubb σχετικά με το ζήτημα του πόσο επικίνδυνο θα ήταν μια ελληνική έξοδο από το ευρώ ανέφερε πως: «Ο κίνδυνος της μόλυνσης από πιθανό Grexit δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πριν από μερικά χρόνια. Θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ αλλά έχει εξαντληθεί η υπομονή ορισμένων υπουργών Οικονομικών.».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.