Quantcast
Handelsblatt: Ένας ξεροκέφαλος σε περιοδεία - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Ένας ξεροκέφαλος σε περιοδεία

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt φιλοξενεί ένα πορτραίτο του Γιάνη Βαρουφάκη, χρίζοντας τον έλληνα υπουργό Οικονομικών «προσωπικότητα της εβδομάδας».

Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ κάνει λόγο για «έναν ξεροκέφαλο σε περιοδεία», αναφερόμενη στις αντισυμβατικές θέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη και σχολιάζοντας ότι «στον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας αρέσει να προκαλεί. Ωστόσο, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο εμφανίστηκε πιο μετριοπαθής».

Η εφημερίδα δεν αποφεύγει να σταθεί και στις ενδυματολογικές επιλογές του Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το ότι ο νέος έλληνας υπ. Οικονομικών έχει το δικό του στιλ, το συνειδητοποιούν τώρα και οι ευρωπαίοι ομόλογοί του».

Η Handelsblatt φιλοξενεί και συνέντευξη του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μηλιός υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που εναντιώνεται στα χρέη» και υπεραμύνεται των θέσεων της νέας κυβέρνησης. Όπως αναφέρει, «το πρόγραμμά μας δεν έχει κανένα στοιχείο ταξικής αντιπαράθεσης ή κάτι το αντικαπιταλιστικό.

Είναι ένα πρόγραμμα για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, για το 99%. Το ζητούμενο είναι να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και να δημιουργήσουμε ξανά κοινωνική συνοχή.

Ο όρος κοινωνική οικονομία της αγοράς θα αποτελούσε μια καλή περιγραφή γι’ αυτό», δήλωσε ο κ. Μηλιός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.