Quantcast
Handelsblatt: Εντελώς ακατάλληλη η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Εντελώς ακατάλληλη η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στην κρισιμότητα του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που καλείται να υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Δευτέρα, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του Hans Michelbach, εκπρόσωπου των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για θέματα οικονομίας.

«Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις. Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας Michelbach εκφράζει τις αμφιβολίες του. Ο ίδιος προαναγγέλλει μία εις βάθος εξέταση των μέτρων». Ενώ μεταξύ των όσων είπε ο Γερμανός αξιωματούχος στην Handelsblatt ξεχωρίζουν :

«Η ευθύνη για τα προβλήματα έγκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα . Είναι η άρνηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της προηγούμενης, η οποία έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση», επεσήμανε ο Hans Michelbach και προσέθεσε: «Πρόκειται για ένα ” άλμα της πίστης στην Αθήνα” , το οποίο λόγω της εμπειρίας των τελευταίων εβδομάδων είναι εντελώς ακατάλληλο . Βλέπουμε τελικά πως η Αθήνα μιλάει δύο γλώσσες και ψάχνει για κενά. Ως εκ τούτου , χρειαζόμαστε  ασφάλεια σε περίπτωση που η Αθήνα παραβίασει τη συμφωνία . Χωρίς αξιόπιστη αξιολόγηση της Αθήνας, η συμφωνία δεν αξίζει τίποτα».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων το δημοσίευμα αναφέρει πως αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επέκταση του προγράμματος: « Μόνο τότε θα πρέπει πραγματικά να παραταθεί για άλλους τέσσερις μήνες το πρόγραμμα που λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου . Η Ελλάδα είναι βαθιά χρεωμένη, η χώρα απειλείται με εθνική χρεοκοπία» .

 
 
 
 
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.