Quantcast
Handelsblatt: H λιτότητα δρα σαν δηλητήριο σε συνθήκες ύφεσης - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: H λιτότητα δρα σαν δηλητήριο σε συνθήκες ύφεσης

δημοσιεύτηκε:

Στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7 στη Δρέσδη παίχτηκε υπό μορφή σεμιναρίου η διαφωνία εάν μια χώρα πρέπει να κάνει οικονομίες για να αναπτύσσει την οικονομία ή να αφήνει να αναπτύσσεται η οικονομία για να μπορεί να κάνει εξοικονομήσεις.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει: «Με την επιμονή τους στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την απόρριψη της ανάληψης χρεών για την τόνωση της οικονομίας και την εμμονή τους στο ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα πρέπει να γεμίζουν την αγορά με φτηνό χρήμα ο Σόιμπλε και ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γενς Βάιντμαν έμειναν το περισσότερο διάστημα απομονωμένοι.

Το ερώτημα έμεινε χωρίς απάντηση και στη Δρέσδη, γιατί ακόμη και οικονομολόγοι διαφώνησαν. Οι καθηγητές στο Χάρβαρντ Αλεσίνα και Ρογκόφ συνηγόρησαν υπέρ της άποψης Σόιμπλε – Βαίντμαν, αντίθετα ο Ρουμπινί προειδοποίησε για τους κινδύνους από την πολιτική λιτότητας.

Κάποιος επικεφαλής κεντρικής τράπεζας είπε ότι είναι καλό να ακούσει ο Σόιμπλε από περιώνυμους οικονομολόγους ότι η λιτότητα δρα σαν δηλητήριο σε συνθήκες ύφεσης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.