Quantcast
Handelsblatt: Η στιγμή της αλήθειας για τον κ. Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Η στιγμή της αλήθειας για τον κ. Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε μια δεύτερη ευκαιρία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και συνεχίζει να κυβερνά. Ωστόσο η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας μπορεί να δημιουργήσει νέο ρήγμα στο κόμμα του αναφέρει η Handelsblatt.

«Έκανα λάθη» παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Αλλά στη συνέχεια τόνισε πως αξίζει μια «δεύτερη ευκαιρία» την οποία και έλαβε από τον ελληνικό λαό.

Η απογοήτευση των ψηφοφόρων για πολλά ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του αριστερού πρωθυπουργού αλλά και το νέο πρόγραμμα λιτότητας είχαν απογοητεύσει πολλούς ψηφοφόρους.

Αλλά όπως αποδείχθηκε μεγαλύτερη ήταν η απογοήτευση των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές παρά την επιβολή των capital controls και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Οι προβλέψεις των δημοσκόπων τελικά αποδείχθηκαν «απόβλητα».

Αλλά η γερμανική εφημερίδα αναρωτιέται τι ειδικό υπήρχε στον θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα; Οι ανάρτες της Αριστεράς απέτυχαν παταγωδώς να εισέλθουν στη Βουλή καθώς δεν πλησίασαν καν το ποσοστό του 3% που θα τους επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Οι ‘Ελληνες ψηφοφόροι έστειλαν μια σαφή εντολή κυβέρνησης στον Τσίπρα αλλά αρνήθηκαν την απόλυτη πλειοψηφία για την οποία αγωνίζονταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ίσως αποδειχθεί καλό αναφέρει η Handelsblatt καθώς τα νέα μέτρα λιτότητας και οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις είναι πολύ πιθανό να κλωνίσουν την συνοχή του αριστερού κόμματος.

Αλλά δεν είναι μόνο η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τι θα πει ο Τσίπρας. Για τον ίδιο τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας καθώς θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα προσαρμογής ώστε να λάβει το τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ καταλήγει η Handelsblatt…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.