Quantcast
Handelsblatt: Η ώρα των κλεφτών στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Η ώρα των κλεφτών στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς από τη Δευτέρα οι τράπεζες είναι κλειστές. Ωστόσο πολλοί ‘Ελληνες έχουν κρυμμένα στο σπίτι μετρητά και πλέον ζουν επικίνδυνα σύμφωνα με την Handelsblatt.

Ειδικότερα στο άρθρο αναγράφεται πως μπορεί να έχει έρθει η «Ωρα μηδέν» για την Ελλάδα αλλά επίσης έχει έρθει και η ώρα των κλεφτών. Εδώ και εβδομάδες οι ‘Ελληνες είχαν πραγματοποιήσει αναλήψεις πολλών δισεκατομμυρίων με αποτέλεσμα να έχουν μπει στο στόχαστρο των κλεφτών.

Αυτή την εβδομάδα για παράδειγμα ένα κλέφτης προσποιούμενος τον υπάλληλο εταιρείας courier επισκέφθηκε κατοικία στο Κεφαλάρι και μόλις του άνοιξαν οι ιδιοκτήτες εμφάνισε το όπλο και έφυγε με λεία 33.000 ευρώ.

Οι ‘Ελληνες φοβούμενοι την επικείμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και την επιστροφή στη δραχμή έχουν εκταμιεύσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους μήνες.

Περίπου το 1/5 των αντληθέντων κεφαλαίων θα μπορούσαν να έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς οι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 αυξήθηκαν κατά μόλις 12,9 δισ. ευρώ.

Περίπου 15 με 20 δισ. ευρώ βρίσκονται κρυμμένα σε μπαούλα, συρτάρια, κάτω από το πάτωμα ή σε άλλες κρυψώνες τα οποία αποτελούν και στόχο των κλεφτών, καταλήγει η Handelsblatt.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.