Quantcast
Handelsblatt: Κούρεμα ελληνικού χρέους, τα υπέρ και κατά - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Κούρεμα ελληνικού χρέους, τα υπέρ και κατά

δημοσιεύτηκε:

Το ενδεχόμενο ενός κουρέματος των ελληνικών χρεών προκάλεσε για άλλη μια φορά ποικίλα σχόλια. Επ’ αυτού δημοσιεύονται σήμερα δύο άρθρα γνώμης στην εφημερίδα Handelsblatt, που τάσσονται το ένα υπέρ και το άλλο κατά.

Ως καλύτερη δυνατή λύση παρουσιάζει ένας εκ των δυο δημοσιογράφων το κούρεμα. «Η Ελλάδα θα αποκτούσε μεγαλύτερα οικονομικά περιθώρια μέσω ενός κουρέματος.

Ό,τι δεν θα διοχετευόταν σε τόκους και εξόφληση χρεών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις ή την ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας. Η διασφάλιση αυτών είναι καθήκον των Ελλήνων και θα πρέπει να είναι όρος στο πλαίσιο του κουρέματος», αναλύει ο σχολιαστής.

Αντίθετα, το άρθρο που αντιπαραβάλλεται στην ίδια σελίδα της εφημερίδας και τάσσεται κατά του κουρέματος υποστηρίζει πως η επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί κίνηση περισπασμού, προκειμένου να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις, που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό.

«Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία έχουν δεχθεί αδιαμαρτύρητα οδυνηρές περικοπές. Γιατί θα πρέπει οι πολίτες αυτών των χωρών να εγκρίνουν τώρα μια γενναιόδωρη απομείωση χρεών για την Αθήνα;» διερωτάται η δημοσιογράφος.

Επιπλέον επισημαίνει ότι και από οικονομικής απόψεως το κούρεμα δεν έχει νόημα, αφού στην πραγματικότητα τα χρέη της Ελλάδας δεν αποτελούν εμπόδιο στην ανάκαμψη της χώρας, μιας και στην παρούσα φάση δεν αποπληρώνει σχεδόν τίποτα.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.