Quantcast
Handelsblatt: Λίγες ώρες πριν την ημέρα «Χ» - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Λίγες ώρες πριν την ημέρα «Χ»

δημοσιεύτηκε:

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου, η Ομοσπονδιακή Βουλή ψηφίζει για το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένα. Πρέπει η κ. Μέρκελ αυτή τη φορά να αναμένει περισσότερες ψήφους κατά;

Οι προετοιμασίες για την απόφαση της Bundestag σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα εισέρχεται σε μια «καυτή» φάση.

Οι πολιτικές ομάδες που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο θα συνεδριάσουν σήμερα Τρίτη στο Βερολίνο με χωριστές συναντήσεις για να προετοιμαστούν για την ψηφοφορία της Τετάρτης. Θα είναι επίσης ενδεικτικές ψηφοφορίες.

Η κυβερνητική συμμαχία αναμένει το αποτέλεσμα. Έρχεται η τρίτη δέσμη μέτρων για την Ελλάδα, η οποία παρέχει βοήθεια μέχρι 86 δισ. ευρώ, με ευρύτατο σκεπτικισμό. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του προγράμματος θεωρείται ότι είναι ασφαλής, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολλοί διαφωνούντες δίνουν το ρυθμό στην κυβέρνηση.

Ο πολιτικός του CSU Dagmar Wöhrl προειδοποίησε για μια «κρυφή περικοπή του χρέους».

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο ZDF πως: «Νομίζω ότι είναι υπό εξέταση όλων των πτυχών της σωστή απόφαση».

Ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Marcel Fratzscher, απαίτησε μια αύξηση που εξαρτάται από τη μείωση του ελληνικού χρέους.

«Η αποπληρωμή του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με την ανάπτυξη της οικονομικής ανάπτυξης.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.