Quantcast
Handelsblatt: Ο Βαρουφάκης ταξιδεύει με άδειες τσέπες - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Ο Βαρουφάκης ταξιδεύει με άδειες τσέπες

δημοσιεύτηκε:

Στις Βρυξέλλες, οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης συνεδριάζουν με βασικό θέμα το χρέος της Ελλάδας. Αλλά αντί για μια νέα πρόταση από τον υπουργό Βαρουφάκης θα υπάρξουν μόνο θερμά λόγια αναφέρει η Handelsblatt

Επίσης στο άρθρο αναφέρεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πηγαίνουν στο Eurogroup χωρίς μεγάλες ελπίδες για γρήγορη λύση.

«Η πιθανότητα ότι θα συμφωνήσουμε με την Ελλάδα, σήμερα, είναι πολύ μικρή» ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Λουξεμβούργο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε αν στο Eurogroup θα επιτευχθεί λύση απάντησε πως: «Δε νομίζω»…

Οι ΗΠΑ για ακόμη μία φορά προειδοποιούν για τις εκτεταμένες οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση που η Αθήνα δεν συμφωνήσει με τους δανειστές και μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ουάσινγκτον τόνισε πως πρέπει να υπάρξει λύση πριν εξαπλωθούν οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία». Επίσης ανέφερε πως παρά τα προβλήματα είναι εφικτή μια λύση χωρίς να διαταραχθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο Janet Yellen πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) ανέφερε πως «δεν έχει καμία αμφιβολία για την μετάδοση της κρίσης σε όλο τον κόσμο αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.