Quantcast
Handelsblatt: Ο Τσίπρας αγωνίζεται να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Ο Τσίπρας αγωνίζεται να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό

δημοσιεύτηκε:

Μία ακόμη μαραθώνια συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος αναφέρει η Handelsblatt κατά την οποία η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ενθαρρύνει την αδήλωτη εργασία και την φοροδιαφυγή.

Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει εκστρατεία υπεράσπισης στο κοινοβούλιο για τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι απαραίτητη – όχι τόσο γιατί οι πιστωτές το θέλουν, αλλά επειδή το σύστημα δεν είναι βιώσιμο», είπε ο Τσίπρας χθες το βράδυ στη Βουλή.

«Έχουμε ένα πρόβλημα που πρόκειται να εκραγεί κάποια στιγμή, αν δεν κάνουμε τίποτα».

Η μεταρρύθμιση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος αποτελεί βασικό σημείο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και δανειστών ώστε να εξασφαλίσουν πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη. Σύμφωνα με το σχέδιο οι νέες συντάξεις θα πρέπει να περικοπούν έως 15%.

Τα έσοδα στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης ενώ παράλληλα η ανεργία ανέρχεται σε 25%…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.