Quantcast
Handelsblatt: Οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν την ομαλότητα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν την ομαλότητα

δημοσιεύτηκε:

Το θέμα των εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες θίγει η Handelsblatt σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέροντας πως το προσωπικό των τραπεζών προσπαθεί να «ηρεμήσει» τους καταθέτες πως δεν υπάρχει θέμα τη στιγμή που οι ουρές αυξάνονται στα γκισέ των καταστημάτων.

Αλλωστε ο φόβος μιας μαζικής απόσυρσης καταθέσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα η οποία θα προκαλέσει την κατάρρευση των τραπεζών δεν αποκλείεται σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την προμήθεια μετρητών» υποστηρίζουν οι τραπεζίτες.

Ωστόσο στα υποκαταστήματα των τραπεζών δημιουργούνται εντάσεις κυρίως προς το τέλος της εργασίας των υπαλλήλων εξαιτίας του πανικού των καταθετών.

 

Δεν υπάρχουν περιορισμοί – μέχρι στιγμής

«Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις αναλήψεις ή στις μεταφορές κεφαλαίων αναφέρει υπάλληλος τράπεζας επισημαίνοντας πως ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Ωστόσο χθες η ΕΚΤ αποφάσισε έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA η οποία ανήλθε σε 1,8 δισ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας.

Χωρίς αυτή τη χρηματοδότηση οι ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να μην ήταν σε θέση να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Αλλωστε από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουνίου καταγράφηκαν εκροές 2 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες ενώ την μόνο την Πέμπτη 1,2 δισ. ευρώ «έφυγαν» από τα ταμεία των τραπεζών.

«Φυσικά οι άνθρωποι ανησυχούν για τις αποταμιεύσεις τους» αναφέρει στη Handelsblatt ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον συντάκτη της γερμανικής εφημερίδας από το αεροδρόμιο στο Σύνταγμα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.