Quantcast
Handelsblatt: Σε 16 δισ. ευρώ ανέρχεται η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αλλά και το Δημόσιο είναι κακοπληρωτής - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Σε 16 δισ. ευρώ ανέρχεται η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αλλά και το Δημόσιο είναι κακοπληρωτής

δημοσιεύτηκε:

Η παρουσία των πρώτων 25 Ελλήνων εφοριακών στα θρανία της Φορολογικής Ακαδημίας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας καταγράφηκε στον γερμανικό τύπο.

Ειδικότερα η Handelsblatt επισημαίνει ότι: «Η επιμόρφωση γίνεται από ανάγκη» και σημειώνει: «Σε 16 δις ευρώ ανέρχεται η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων. Αλλά και το ελληνικό δημόσιο είναι κακοπληρωτής», συνεχίζει το άρθρο. «Για να ωραιοποιήσει τον προϋπολογισμό, δεν πληρώνει τους λογαριασμούς, αλλά τους βάζει στην άκρη.

Τον Ιανουάριο του 2016 το δημόσιο χρωστούσε σε προμηθευτές του ποσό ύψους πάνω από 7 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 ήταν επιστροφές φόρων. Η δημόσια ασφάλιση χρωστά γύρω στα 3 δις κυρίως για φάρμακα. Στα δημόσια νοσοκομεία οι απλήρωτες αποδείξεις είναι βουνό. Υπουργεία, δημόσια ιδρύματα, δήμοι και κοινότητες χρωστούν άλλα 1,6 δις ευρώ.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στραγγαλίζουν την οικονομία. Η πικρή ειρωνεία είναι ότι η το ελληνικό δημόσιο υφίσταται τις επιπτώσεις της ασυνέπειας του, διότι στη λίστα των μεγαλύτερων φοροδιαφευγόντων βρίσκεται μια κρατικοποιημένη εταιρεία, η Olympic Airways Service A.G., που προσφέρει μεταξύ άλλων υπηρεσίες εδάφους στα ελληνικά αεροδρόμια».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.