Quantcast
Handelsblatt: Στέρεψαν από ρευστό τα γερμανικά ΑΤΜ - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Στέρεψαν από ρευστό τα γερμανικά ΑΤΜ

δημοσιεύτηκε:

Στην Ελλάδα περίμεναν να συμβεί και προειδοποιούσαν, αλλά τελικά η Γερμανία ήταν αυτή που είδε τα ΑΤΜ της να στερεύουν από ρευστό.

Ο Μάϊος επιφύλασσε μια απίστευτη έκπληξη για τους κατοίκους και τους τουρίστες στο Βερολίνο καθώς όσοι επισκέφθηκαν τα ΑΤΜ είδαν πως δεν μπορούσαν να σηκώσουν καθόλου χρήματα και η κατάσταση να θυμίζει ολίγον τι από… Κύπρο.

Η εφημερίδα Handesblatt περιέγραψε γλαφυρά την κατάσταση :«Σάββατο βράδυ στο υποκατάστημα της Commerzbank στην Alexanderplatz: μια «αρμάδα» ΑΤΜ διαθέσιμη αλλά ούτε ένα από τα δέκα μηχανήματα δεν έχει χρήματα. Η ίδια εικόνα την Κυριακή σε υποκατάστημα της Deutsche Bank: Έξι τα αυτόματα μηχανήματα, μηδέν τα χαρτονομίσματα. Η πρωτεύουσα ξεμένει από χρήματα»

Γιατί όμως το Βερολίνο έμοιαζε σαν τον χειρότερο εφιάλτη των Ελλήνων και θύμισε τις προειδοποιήσεις του υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας; Φυσικά ούτε η ΕΚΤ αποφάσισε την αποστράγγιξη των γερμανικών τραπεζών, ούτε η Γερμανία βρέθηκε να αντιμετωπίζει πιστωτικό γεγονός. Η εφημερίδα Handelsblatt έδωσε την απάντηση καθώς τα αίτια του «στεγνώματος» των γερμανικών ΑΤΜ οφείλεται στην απεργία του σωματείου Verdi της εταιρείας Prosegur που είναι υπεύθυνη για τον ανεφοδιασμό των ΑΤΜ, έχει κηρύξει απεργία ζητώντας βελτίωση των μισθών. Το σωματείο υποστηρίζει ότι από την απεργία έχουν επηρεαστεί σχεδόν όλες οι τράπεζες στη Γερμανία ανεξαρτήτως μεγέθους.

Μάταιη η προσπάθεια της εταιρείας να βρει λύση χρησιμοποιώντας εργαζομένους της από άλλες περιοχές που δεν απεργούν καθώς, σύμφωνα με την Tagesspiegel, μόνο λίγα άτομα από το Πότσνταμ ανταποκρίθηκαν.Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στη συνάντηση που έχουν σήμερα εκπρόσωποι της Prosegur με τους εκπροσώπους του σωματείου προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη διαμάχη.

Τελικά μάλλον η επόμενη ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας θα αφορά τους τουρίστες που θα επισκεφθούν το Βερολίνο και όχι την Ελλάδα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.