Quantcast
Handelsblatt: Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν πρέπει να αφήσουν τώρα τον Γιούνκερ μόνο του - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν πρέπει να αφήσουν τώρα τον Γιούνκερ μόνο του

δημοσιεύτηκε:

Καλές προθέσεις αποδίδει η εφημερίδα Handelsblatt στον πρόεδρο της Κομισιόν αναφερόμενη στην ομιλία του.

Ωστόσο επισημαίνει ότι «μια μεταρρύθμιση, η οποία θα δεσμεύει όλα τα κράτη-μέλη έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό».

Ο αρθρογράφος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο που έπαιξε τελευταία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο προσφυγικό ζήτημα:

«Στην κοινή γνώμη έχει επικρατήσει η εντύπωση ότι η ΕΕ δεν πράττει αρκετά. Ότι ο επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων και άφησε τις χώρες-μέλη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ως ένα μεγάλο βαθμό μόνες τους».

Αντίθετα ο Γιούνκερ, σύμφωνα με την εφημερίδα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σημασία όμως έχει τώρα, τονίζει ο αρθρογράφος, η αντίδραση των ευρωπαϊκών χωρών στις προτάσεις του προέδρου της Κομισιόν.

«Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν πρέπει να αφήσουν τώρα τον Γιούνκερ μόνο του. Την Δευτέρα οι 28 υπουργοί Εσωτερικών θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Στην έκτακτη συνάντηση που θα γίνει θα πρέπει να συμφωνήσουν τουλάχιστον σε ένα δεσμευτικό σύστημα ποσόστωσης για την κατανομή των προσφύγων.

«Περιμένω να συμμετάσχουν όλα τα κράτη» η είπε ο Γιούνκερ. Μακάρι να μην απογοητευτεί ο επικεφαλής της Κομισιόν» σχολιάζει ο Τόμας Λούντβιχ που υπογράφει το άρθρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.