Quantcast
Handelsblatt: Ταπεινώσεις, παιχνίδια εξουσίας και παραποιημένες λέξεις - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Ταπεινώσεις, παιχνίδια εξουσίας και παραποιημένες λέξεις

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι έχει παραποιήσει τα λόγια του αναφέρει η Handelsblatt.

Η συζήτηση τόσο εντός όσο και έξω από την Ελλάδα θα ήταν πιο εύκολο αν η ελληνική κυβέρνηση αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τι πραγματικά προτείνει η Επιτροπή.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης απέρριψε τις κατηγορίες και είπε: «Ο κ. Γιούνκερ έχει τα έγγραφα που του έδωσε ο κ. Τσίπρας και είτε δεν τα διάβασε είτε τα διάβασε και τα έχει ξεχάσει».

Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους πιστωτές πως επιδιώκουν ταπείνωση της χώρας και πραγματοποιούν παιχνίδια εξουσίας.

«Έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό την εντολή για τον τερματισμό των μέτρων λιτότητας», δήλωσε ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός στην Αθήνα.

«Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι».

Επίσης ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε κάποιους ευρω-εταίρους, την Κομισιόν αλλά και το ΔΝΤ πως κάνουν επίδειξη δύναμης στις διαπραγματεύσεις και στη χώρα δεν μένει τίποτα να δώσουν. Η Ελλάδα έχει φθάσει στα όριά της ανέφερε ο Πρωθυπουργός στα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τους με τους εταίρους μας για μια λύση αλλά η λύση δεν μπορεί να είναι η συνέχιση της λιτότητας. Νομίζω ότι είμαστε στην τελική ευθεία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο επισήμανε πως «η Ευρώπη πρέπει να πάψει να πυροβολήσει τον εαυτό σας στο πόδι. Η συμφωνία δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Επιπλέον, θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα του χρέους. Η συζήτηση για μια ελληνική έξοδο από τη ζώνη του ευρώ θα πρέπει να κλείσει για πάντα» ζήτησε ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός.

Προηγουμένως, Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τις δόσεις προς το ΔΝΤ επικαλούμενα δηλώσεις του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού από τη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild η πληρωμή προς το ΔΝΤ θα αναβληθεί για έξι μήνες…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.