Quantcast
Handelsblatt: Τελευταία πράξη για τον Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Τελευταία πράξη για τον Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Το αποκορύφωμα του ελληνικού δράματος πραγματοποιήθηκε χθες καθώς ο Γ. Βαρουφάκης απογοήτευσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt. Τώρα μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να σώσει τη χώρα του λίγο πριν την καταστροφή.

Η γερμανική εφημερίδα επίσης αναρωτιέται αν η Ελλάδα χάνεται και αναφέρει πως την Πέμπτη το βράδι για τον ‘Ελληνα υπουργό Οικονομικών ήταν η τελευταία ευκαιρία ώστε να αντιληφθεί πως οι εταίροι του απέδωσαν τελεσίγραφο.

Η Ευρωομάδα συμφώνησε με το βοηθητικό πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι το τέλος ώστε να καταφέρει να καταβάλει τις επικείμενες πληρωμές προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησε με τους εταίρους μόνο σε ένα μικρό κομμάτι των μεταρρυθμίσεων.

Ο ‘Ελληνας οικονομολόγος ο οποίος θέλει να επιβάλει τις ιδέες του σχετικά με την οικονομική πολιτική στην υπόλοιπη ζώνη του ευρώ είναι εκτός παιχνιδιού. Τώρα τα πάντα είναι στο χέρι του Τσίπρα. Μόνο εκείνος μπορεί να σώσει τη χώρα του λίγο πριν την ολοκληρωτική καταστροφή καθώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται η Ελλάδα επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Η οικονομία και οι τράπεζες θα καταρρεύσουν τελικά αν ο Τσίπρας επιλέξει τη χρεοκοπία. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει καλπασμό του πληθωρισμού, μαζική ανεργία, φτώχεια και πείνα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.