Quantcast
Handelsblatt: Τελικά τι θέλει η Ελλάδα; - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Τελικά τι θέλει η Ελλάδα;

δημοσιεύτηκε:

Η πτώχευση και Grexit όλο και πιο κοντά, αλλά οι ‘Ελληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι δεν επιθυμούν καμία περαιτέρω παραχώρηση αλλά εξακολουθούν να επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ αναφέρει η Handelsblatt.

H ελληνική κυβέρνηση έχει πολλούς φίλους αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Οι χαοτικές διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, οι κενές υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι συνεχείς απειλές από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου έχουν ενοχλήσει πολλούς πολιτικούς της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό καθώς ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue.

Παρά το γεγονός πως το 40% των Ελλήνων θεωρούν πιθανή την πτώχευση υποστηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση και το 58% θεωρεί πως η ελληνική στρατηγική έναντι των θεσμών, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι σωστή.

Επίσης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 1/3 των Ελλήνων εκτιμά πως οποιοδήποτε νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων πρέπει να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Παράλληλα τη στιγμή που η χρεοκοπία, η κατάρρευση των τραπεζών πλησιάζει το ποσοστό που τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης έχει αυξηθεί.

Ωστόσο η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα στην Ευρυζώνη με το 63% να πιστεύει ότι έχουν ωφεληθεί από το ευρώ και το 65% θα ψήφισε «ναι» σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα για παραμονή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα.

Επίσης οι περισσότεροι ‘Ελληνες εκτιμούν πως πρέπει να επιλυθεί η διαμάχη για το χρέος μέσω «κουρέματος». Αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί τότε το 22% προτείνει ως λύση την καταβολή μόνο των τόκων των χρεολυσίων…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.