Quantcast
Handelsblatt: Τι συνδέει την Ελλάδα με την Ελβετία - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Τι συνδέει την Ελλάδα με την Ελβετία

δημοσιεύτηκε:

Ελβετία και Ελλάδα, δύο χώρες που ταρακουνούν την Ευρώπη και οι οποίες έχουν αντεστραμμένα χαρακτηριστικά αναφέρει με άρθρο της Handelsblatt την Παρασκευή.

Ενώ στην Ελλάδα υπάρχει παντού ένα μεγάλο μείον: στην ανάπτυξη, την απασχόληση, και το χρέος, από την άλλη υπάρχει πάντα ένα σταθερό συν για τους Ελβετούς. 

Το γεγονός όμως ότι και οι δύο χώρες μπορεί να οδηγήσουν σε μια καταστροφή την Ευρώπη το γνωρίζουμε πλέον από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζα της Ελβετίας για νόμισμα και επιτόκια που ενώ εκτόξευσαν τις ισοτιμίες την ίδια ώρα έριξαν το Χρηματιστήριο στα τάρταρα, και μια ολόκληρη χώρα στην «λιποθυμία».

Κάτι αντίστοιχο με αυτό που μπορεί να συμβεί αντίστροφα στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Oliver Stock συντάκτης του άρθρου, εφόσον αποφασίσει η χώρα να φύγει από το ευρώ.

Το νόμισμα της θα υποτιμηθεί ραγδαία, οι επιχειρήσεις της χώρας όμως θα πανηγυρίζουν αφού τα προϊόντα τους θα είναι φτηνά και ανταγωνιστικά.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε τη χώρα σε εκστασιασμό. Και οι δυο περιπτώσει όμως δεν είναι υγιείς υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου που προχωρά στην συνέχεια σε μια ανάλυση στην οποία υποστηρίζει ότι η Ελβετία σταμάτησε να βάζει «πλάτη» στο ευρώ που υποτιμάται έναντι των άλλων νομισμάτων λόγω των πολιτικών που επικρατούν στην ευρωζώνη θύμα της οποίας είναι και η Ελλάδα.   

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.