Quantcast
Handelsblatt: Το διπλό παιχνίδι του Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Το διπλό παιχνίδι του Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

«Στις Βρυξέλλες, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί, στο εσωτερικό οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ καίνε σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κομματική του εφημερίδα παρουσιάζει τον Σόιμπλε ως διοικητή στρατοπέδου συγκέντρωσης» γράφει η Handelsblatt για τον Αλέξη Τσίπρα σε δημοσίευμα που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της σελίδα.

Το άρθρο αναφέρεται, επίσης,  στην συγκεντρώσεις υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεών της με τους εταίρους της: «Με τις μαζικές συγκεντρώσεις ο Τσίπρας επιθυμεί να αποσπάσει την προσοχή από τις υποχωρήσεις που έχει να κάνει στις Βρυξέλλες». Σημειώνεται, μάλιστα, πως οι συγκεντρώσεις αυτές κάθε άλλο παρά αυθόρμητες είναι: «Στην πραγματικότητα, οι διαδηλώσεις θα διοργανωθούν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ καθορίζουν, επίσης, τα συνθήματα με τα οποία οι άνθρωποι θα βγουν στους δρόμους».

Ο συντάκτης του άρθρου κατακεραυνώνει τον Αλέξη Τσίπρα για τις αφίσες και τα συνθήματα που αναφέρονται στο πρόσωπο της Γερμανίδας καγκελάριου κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων αυτών, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στο οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται πολύ συχνά:

«Οι αποζημιώσεις είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα του Τσίπρα. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργός βρέθηκε σε ένα μνημείο για τα θύματα της γερμανικής κατοχής στην Καισαριανή, αφήνοντας τέσσερα κόκκινα τριαντάφυλλα», ενώ το δημοσίευμα καταλήγει πως το να αντιμετωπίζονται οι Γερμανοί αξιωματούχοι ως ναζί δεν είναι «πολύ χρήσιμο» για την ελληνική πλευρά εν μέσω της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.