Quantcast
Handelsblatt: Το «Ναι» στην λιτότητα κόστισε στον Τσίπρα την πλειοψηφία - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Το «Ναι» στην λιτότητα κόστισε στον Τσίπρα την πλειοψηφία

δημοσιεύτηκε:

Η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων πήρε περισσότερο χρόνο από ό, τι αναμενόταν και ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός πήρε και πάλι τον λόγο. Στη συνέχεια, το αποτέλεσμα ήταν σαφές, ακόμη και πριν από το τέλος της ψηφοφορίας. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει όμως χάσει αναφέρει η Handelsblatt.

Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται πως το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοθετικό πακέτο μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που απαιτούσαν οι δανειστές.

Συνολικά 229 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των μέτρων, 64 βουλευτές τάχθηκαν κατά και σημειώθηκαν και έξι αποχές σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Προεδρείο του Κοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία του καθώς μέχρι πρότινος ο κυβερνητικός συνασπισμός είχε 162 βουλευτές ενώ κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας έχασε 32 βουλευτές.

Μεταξύ εκείνων που τάχθηκαν κατά των μέτρων ήταν και ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Οι διαφωνούντες υποστήριξαν πως οι ‘Ελληνες μετά από έξι χρόνια ύφεσης με δραματική αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας δεν είναι λογικό να ψηφίσουν περαιτέρω περικοπές.

Ο νόμος που κατατέθηκε προβλέπει αύξηση του ΦΠΑ αλλά και μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Ο επικεφαλής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενέκρινε την έγκριση λιτότητας και ανέφερε πως «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την ψηφοφορία τόνισε πως είναι περήφανος για τον αγώνα που έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες ενώ επισήμανε πως δεν πιστεύει στα μέτρα αλλά είναι υποχρεωμένος να τα εφαρμόσει καθώς αλλιώς θα είχαμε μια άτακτη χρεοκοπία.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.