Quantcast
Hellenic Seaplanes: Δρομολόγια προς Κεφαλονιά - Ιθάκη από τις αρχές του 2016 - enikonomia.gr
share

Hellenic Seaplanes: Δρομολόγια προς Κεφαλονιά – Ιθάκη από τις αρχές του 2016

δημοσιεύτηκε:

Υδατοδρόμια επιθυμεί να κατασκευάσει η Hellenic Seaplanes σε Κεφαλονιά και Ιθάκη ώστε από τις αρχές του 2016 να ξεκινήσουν τα δρομολόγια προς τα δύο νησιά του Ιονίου.

Μάλιστα η διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να ορισθούν τα τελικά σημεία των υδατοδρομίων στα δύο νησιά πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση αλλά και τον έτερο δήμαρχο Ιθάκης κ. Στανίτσα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Hellenic Seaplanes S.A., κ. Νικόλας Χαραλάμπους, παραβρέθηκε στις συναντήσεις και στα 2 νησιά δηλώνοντας το ενδιαφέρον των μετόχων της εταιρείας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποτελέσουν κόμβο στα δρομολόγια του Ιονίου τα οποία, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα ξεκινήσουν αρχές του 2016.

Ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς επισήμανε πως: «’Ενα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για τα νησιά μας. Η συμμετοχή του νησιού μας σε ένα πανελλαδικό δίκτυο υδατοδρομίων θα δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με  αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες  όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Κεφαλονιά».

Ο δήμαρχος της Ιθάκης τόνισε με έμφαση πως: «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη. ‘Ολες οι διαδικασίες θα γίνουν με ιδιωτικούς πόρους χωρίς αναμονές, εγκρίσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά και καμία επιβάρυνση του Δήμου ή του Λιμενικού Ταμείου».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.