Quantcast
Ημέρα εθνικού πένθους για τη Γαλλία - enikonomia.gr
share

Ημέρα εθνικού πένθους για τη Γαλλία

δημοσιεύτηκε:

Η γαλλική  αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό  για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραστών, της τρομοκρατικής επίθεσης στην εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι,που πάγωσε όλη την παγκόσμια κοινότητα ενώ σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους για τη Γαλλία.

Χθες παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των τριων Γάλλων που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 εργαζομένων στην Charlie Hebdo.

Πρόκειται για τον 18χρονο Χαμίντ Μουράντ, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση μαζί με τους καταζητούμενους αδερφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, 34 και 32 ετών αντίστοιχα. 

Η γαλλική αστυνομία έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί  τα στοιχεία των δύο δραστών που πλέον καταζητούνται και που εικάζεται πως ήταν οι ένοπλοι εκτελεστές. Πιστεύεται πως είναι βαριά οπλισμένοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή στην εφημερίδα Le Monde.

Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των 3 ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο νεαρός αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Είπε επίσης ότι άνθρωποι από τον κύκλο των άλλων δύο δραστών συνελήφθησαν.

Σήμερα το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα στη μνήμη των θυμάτων, ενώ θα χτυπήσουν οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων.

Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ολάντ.

Η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού ενώ έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες που φυλάσσουν τα γραφεία δημοσιογραφικών οργανισμών, χώρους λατρείας και άλλους πιθανούς στόχους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.