Quantcast
ΗΠΑ και ΕΕ προχωρούν σε αυστηρότερους ελέγχους εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ και ΕΕ προχωρούν σε αυστηρότερους ελέγχους εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων

δημοσιεύτηκε:

Το σκάνδαλο της Volkswagen θα έχει συνέπειες για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα κάνουν πιο αυστηρούς τους ελέγχους εκπομπών ρύπων.

Πριν κλείσει μία εβδομάδα από την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της VW, οι Αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ αντιδρούν με αυστηρότερους κανόνες.

Η Αμερικανική Αρχή Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) έκανε με επιστολή της στις αυτοκινητοβιομηχανίες γνωστό, ότι μπορεί να ζητήσει πρόσθετους ελέγχους των εκπομπών ρύπων.

Με τους πρόσθετους ελέγχους θα εξετάζεται, εάν τα όρια των εκπομπών ρύπων πληρούνται και σε φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης στον δρόμο – και όχι μόνο κάτω από εργαστηριακούς ελέγχους.

«Δεν θα τους πούμε, ποια θα είναι τα τεστ που θα κάνουμε. Δεν χρειάζεται να τα ξέρουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της EPA Chris Grundler.

Και η Επίτροπος για τη Βιομηχανία της ΕΕ, Elzbieta Bienkowska, ανακοίνωσε μία πιο συστηματική διαδικασία ελέγχων. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: Αυστηρή τήρηση των κανόνων της ΕΕ και μηδενική ανοχή στην απάτη».

Η ΕΕ έχει αναπτύξει συστήματα ελέγχων εκπομπών, τα οποία εξετάζουν τα αυτοκίνητα και στους δρόμους και πρόκειται να εισαχθούν από τη Δευτέρα.

 

 

Πηγή: Spiegel On Line

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.