Quantcast
Ηράκλειο: Ημερίδα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας - enikonomia.gr
share

Ηράκλειο: Ημερίδα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με βουλευτές και ευρωβουλευτές πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με πρωτοβουλία της διοίκησής του για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Κατά την συνάντηση η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την έξοδο της τοπικής επιχειρηματικότητας από τ’ αδιέξοδα, στα οποία την έχει οδηγήσει η οικονομική κρίση.

Οι προτάσεις αυτές – σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ηρακλείου – αφορούν μεταξύ άλλων στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, το φορολογικό σύστημα, τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων και τα αναπτυξιακά έργα.

Κατά τη συζήτηση, στην οποία μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) Χαράλαμπος Λεκάκης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μανώλης Κουμαντάκης, έγινε αποδεκτή από τους βουλευτές, που πήραν μέρος σε αυτήν η πρόταση να διεκδικήσει και η Κρήτη την ένταξή της στο καθεστώς των διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ, εφόσον αυτοί ισχύσουν σε άλλες νησιωτικές περιοχές.

Την ανάγκη της παρέμβασής τους για να προωθηθούν οι προτεινόμενες λύσεις επεσήμανε στους εκπροσώπους των πολιτικών φορέων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης σημειώνοντας ιδιαίτερα “ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής, καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην αβεβαιότητα, χωρίς σταθερό φορολογικό σύστημα και τα απαιτούμενα μέτρα στήριξης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης ανέφερε ότι δεν έχουν κατατεθεί νομοσχέδια για τη στήριξη των μμε και τόνισε ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να κινείται ακόμη στην αβεβαιότητα.

Εξ άλλου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης είπε ότι χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας τονίζοντας πόσο δραματικό είναι το μέλλον για πολλές μικρές επιχειρήσεις αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Μιχάλης Κριτσωτάκης, από το “Ποτάμι” ο Σπύρος Δανέλλης, από τους ΑΝΕΛ ο Κώστας Δαμαβολίτης, από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης και από το ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και εκπρόσωποι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.