Quantcast
Η απάντηση της Αθήνας στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας - enikonomia.gr
share

Η απάντηση της Αθήνας στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας

δημοσιεύτηκε:

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσανοι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης μίας κορβέτας στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν και του Υπουργού Αμύνης της Τουρκίας περί Αιγαίου, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι «ο μόνος δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας».

Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ξανά την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην διάρκεια της παράδοσης ενός νέου πολεμικού σκάφους στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να είναι ισχυρό, όπως και οι υπόλοιπες Ένοπλές Δυνάμεις. Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες για την μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα που δεν θα έχει την δυνατότητα να ανοίγεται στην θάλασσα», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Όπως προσέθεσε, «δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ενέργειες που έχουν ως στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου παραγνωρίζοντας την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στην ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν».


Καταλήγοντας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς Ελλάδα και Κύπρο, ώρες μετά την έκδοση NAVTEX για τις έρευνες από την EXXON MOBIL στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, «η αποφασιστικότητα μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας αυξάνεται με το κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στον στόλο μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη θάλασσα στους πειρατές».

Πηγή: ant1news.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.