Quantcast
Η Χάλκη μπαίνει… στην πρίζα – Μετατρέπεται στο πρώτο Gr-eco Island - enikonomia.gr
share

Η Χάλκη μπαίνει… στην πρίζα – Μετατρέπεται στο πρώτο Gr-eco Island

δημοσιεύτηκε:

Η Χάλκη μετατρέπεται στο πρώτο Gr-eco Island και σε αυτό συμβάλλουν ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen.

Του Σπύρου Ρέκκα

Ανέλαβαν τον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων, δωρίζοντας νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων.

Έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της Χάλκης να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα σε ειδικές τιμές.

Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Tα πρώτα οχήματα της Citroen, που προσφέρει ως δωρεά ο Ομιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα ΑΜΙ, ë-C4 C-Cross, ë-SpaceTourer και ë-Jumpy.

Παράλληλα, τα Σώματα Ασφαλείας στη Χάλκη έχουν στη διάθεσή τους μεταφορικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Μάλιστα, είναι αμιγώς ηλεκτρικά, έξυπνα και εξαιρετικά ευέλικτα. Πρόκειται για τα νέα ΑΜΙ -την επαναστατική λύση της Citroen για τη βιώσιμη αστική μετακίνηση- που παραδόθηκαν στην Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα σε παγκόσμια πρώτη αποκλειστικότητα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συμβολή του Ομίλου Συγγελίδη και της Citroen στο σημαντικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στο νησί της Χάλκης.

Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της Δράσης “Χάλκη Πράσινο – Έξυπνο Νησί”, συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύουν η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων.

Έχοντας την εξέλιξη της κοινωνίας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας και ακολουθώντας τη στρατηγική της μάρκας “Electric for All”, συμμετέχουμε στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη “πράσινη μετατροπή” που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού.

Στον Όμιλο Συγγελίδη και στη Citroen δεν μένουμε στα λόγια, προχωρούμε σε πράξεις, εκδημοκρατίζουμε την ηλεκτροκίνηση και οδηγούμε το μέλλον από τη Χάλκη», τόνισε ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, managing director του Ομίλου Συγγελίδη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.