Quantcast
Η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου και οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ - enikonomia.gr
share

Η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου και οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη των πολιτών για τα τελευταία ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καταγράφει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Τα στοιχεία του Α’ μέρους της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης, που περιλαμβάνουν και την πρόθεση ψήφου, παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 8-13 Νοεμβρίου 2021, με δείγμα 1.508 νοικοκυριών.

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MARC:

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η πανδημία (ποσοστό 77,6%), η ακρίβεια (60,7%), η εγκληματικότητα (21,3%), τα εθνικά θέματα (13,3%) και το μεταναστευτικό (9,4%).

Σχετικά με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες που αποφάσισε η κυβέρνηση, το 58,1% των ερωτηθέντων κρίνει πως είναι προς τη σωστή και μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 40,5% θεωρεί είναι προς τη λάθος ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, το 52,5% κρίνει πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, το 5,6% μάλλον στη σωστή κατεύθυνση, το 35,2% στη λάθος κατεύθυνση, το 5,3% μάλλον στη λάθος κατεύθυνση.

Το 56,5% των ερωτηθέντων κρίνει πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα, το 22,1% ότι τα έλαβε έγκαιρα, το 17,2% λέει ότι δεν χρειαζόταν να ληφθούν μέτρα.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν, το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 8,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Σε ό,τι αφορά στις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

Σε ό,τι αφορά στην παράσταση νίκης, προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε τις κάρτες:

Δείτε την παρουσίαση της δημοσκόπησης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.