Quantcast
Η Παγκόσμια Τράπεζα και η ΕΤΕπ ξεκινούν επιχειρηματική έρευνα στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Η Παγκόσμια Τράπεζα και η ΕΤΕπ ξεκινούν επιχειρηματική έρευνα στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Μία νέα σειρά ερευνών για επιχειρήσεις σε περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα,, ξεκινούν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ-EBRD), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ-ΕΤΕπ) και ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας (WBG).

Σημειώνεται ότι, τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των ευκαιριών και των περιορισμών στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.

Στην Ελλάδα, η Kάπα Research έχει επιλεχθεί για τη διεξαγωγή της συλλογής δεδομένων και θα ξεκινήσει συνεντεύξεις με τυχαία επιλεγμένες επιχειρήσεις το Σεπτέμβριο του 2018. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάρτιο του 2019 και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Τα ευρήματα από την έρευνα για τις επιχειρήσεις, μαζί με πρόσθετες πληροφορίες από παρόμοιες έρευνες σε άλλες συμμετέχουσες χώρες, θα αποτελέσουν τη βάση για αναλυτικές εργασίες με τεκμηριωμένα στοιχεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην προώθηση των επενδύσεων, της παραγωγικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες αυτές.

Μερικά από τα θέματα που περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο είναι η παραγωγικότητα, η υιοθέτηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ο ανταγωνισμός, η εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού, η παραοικονομία, η πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η υποδομή και ο αντίκτυπος των κυβερνητικών κανονισμών – θα είναι συγκρίσιμα σε παγκόσμια κλίμακα. Η έρευνα θα περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα για την «πράσινη οικονομία».

Ο τρέχων κύκλος ερευνών για τις επιχειρήσεις θα διεξαχθεί σε περισσότερες από 40 οικονομίες στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.