Quantcast
Η Realnews που κυκλοφορεί σήμερα (5/3/2023) - enikonomia.gr
share

Η Realnews που κυκλοφορεί σήμερα (5/3/2023)

δημοσιεύτηκε:

Με τίτλο: “«Τρένο» οι ευθύνες!” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews

Η εφημερίδα φέρνει στο φως διαχρονικά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες που οδήγησαν στα… Τέμπη και αποκαλύπτει πώς κατέληξαν στη «μαύρη τρύπα» του ΟΣΕ 15,5 δισ. ευρώ που προορίζονταν για επενδύσεις τα τελευταία 20 χρόνια.

Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Οι παγίδες θανάτου στο δίκτυο. Τα 278 χιλιόμετρα των ελληνικών σιδηροδρόμων στα οποία δεν έχει εγκατασταθεί το αυτόματο σύστημα ασφαλείας, που έχει στοιχίσει στους Ελληνες φορολογουμένους πάνω από 55 εκατ. ευρώ.

– Με το σταγονόμετρο οι επενδύσεις από τους Ιταλούς, που αγόρασαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατ. ευρώ και θα επιχορηγούνται με 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2036.

– Mόλις 4 ημέρες πριν από το δυστύχημα είχε τοποθετηθεί στη Λάρισα ο σταθμάρχης!

– «Αν οι μηχανοδηγοί είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως, θα μπορούσαν να ακινητοποιήσουν τους συρμούς μέσα σε 1.500 μέτρα», δηλώνει στην «R» ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Βασίλης Προφυλλίδης.

– Ανενεργή παραμένει επί 16 χρόνια η Επιτροπή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, που συστάθηκε με Προεδρικό Διάταγμα το 2007.

– Συγκλονιστικές μαρτυρίες στην «R»: «Μέσα από παραμορφωμένα σίδερα και στάχτες βγάζαμε ανθρώπινα μέλη», δηλώνει διασώστης της ΕΜΑΚ. «Ηταν μια κόλαση. Πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας και σκορπιστήκαμε σε διάφορα σημεία του βαγονιού. Θραύσματα έπεφταν πάνω στα σώματά μας», λένε οι επιζώντες.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Τρία σενάρια για τις εθνικές κάλπες. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών.

– Θάνος Πλεύρης: «Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, η περίθαλψη των τραυματιών και η γρήγορη διεξαγωγή των ερευνών για τα αίτια της τραγωδίας».

– Δημήτρης Τζανακόπουλος:«Η σκέψη μας βρίσκεται με τους συγγενείς των θυμάτων, με τους τραυματίες και με τους ανθρώπους που υπερέβησαν εαυτούς για να σώσουν τους συνανθρώπους μας».

Realnews

Δείτε το σποτ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.